Svinestek eller ribbe på dansk maner
Kok opp vann i en kasserolle.
Sett ovnen på 230 grader.
Skjær svoren i ruter helt ned til kjøttet.
Legg steken med svorsiden ned i en langpanne.
Slå det kokende vannet ned i langpannen og legg steken med svorsiden ned i vannet.
Kokes slik i 20 minutter.
Vannet helles fra og kan brukes til å lage en brun saus, som mange like til svinekjøtt, særlig da våre danske venner.
Steken gnies inn med salt og pepper. Pass på at du salter der svoren har åpnet seg.
Steken settes nå på rist og stekes i 30 minutter med svorsiden opp!
Ta steken ut og la den hvile i 30 minutter uten at den dekkes til. Ovnen settes ned til 160 grader.
Sett inn steken på rist og la den steke videre i nye 30 minutter. Er du ikke fornøyd med brunfargen på svoren, sett opp temperaturen til 230 grader, vær tilstede, og ta ut steken når den rette brunfargen er der. Svidd svor liker ingen. Grill bør unngåes
Ta ut steken og skjær fra svoren. Pakk steken inn i folie og la den hvile i 20 minutter før servering. Ikke spis opp svoren, men la gjestene få en smak også.