KARBONADE MED LØK
1/2 kg kjøttdeig eller
karbonade deig
2 egg
2 løk
salt
pepper
annet krydder etter smak
gulerøtter
blomkål
smør til steking
ARBEIDSLISTE
- Sett over potetene til koking.
Gulerøttene renskes og koker sammen med potetene de
siste 15 minutter.
- Blomkål koker du opp tilsatt salt og
smør. Når vannet koker, tar du kjelen av platen og
blomkålen er passe kokt når karbonadene er ferdige.
- Stek løken i stekepannen. Krydre med salt
og litt sukker. Ekstra god blir løken om du har gitt den
en omgang i mikroovnen først da løken bare blir bedre
og bedre til lenger tid den får stå og kose seg. Prøv
en dag å "koke" løken i smør i en
kasserolle. Tilsett litt salt og sukker og la den trekke
ved svak varme, gjerne i flere timer.
- Vask hendene godt og bruk dem til å kna
kjøttdeigen godt sammen med salt og det krydret du
ellers har valgt deg. Når kjøttdeigen har blitt seig,
tilsetter du 2 egg og får en "suppe", men kna
videre til deigen igjen har blitt fast.
- Form kakene med en spiseskje som du dypper
i kaldt vann.
- Stek kakene med god varme på begge sider
og etterstek på svak varme, men ikke for lenge slik at
kakene blir tørre.
- Brun ekstra smør og husk en god
smørklatt over blomkålen før du serverer den.
- Dette blir søndagsmiddag så godt som
noen og mange hamburgere vil heretter smake som aske.