Fransk landbrød
Ingredienser
5 dl kaldt vann
7 dl hvetemel
50 g vanlig gjær
3 ts sal
2 ss olje
4 dl (37 grader) vann
2 l hvetemel
Arbeidsliste
1. Bland sammen 5 dl kaldt vann, gjær og 7 dl hvetemel til surdeig. La den stå kjølig i 1 til 2 døgn.
2 Tilsett resten av ingrediensene, mel til slutt. Deigen skal være ganske fast.
3. Hev deigen ca 3 timer, dekk den med et klede.
4. Bak deigen ut til tre brødemner som legges på plate eller i langpanne.
5. Lag fire dype snitt med skarp kniv i hvert brød.
6. Hev brødene i ca 1 time.
7. Sett brødene i ovn ved 250 grader, men senk temperaturen etter 5 min til 200 grader og stek videre i ca 30 minutter. Etter 20 minutter pensles brødene med vann for å få ekstra sprø skorpe.